Восени та взимку погода дуже мінлива і споживачі газу повинні реагувати на її забаганки. Про це інформує Житомирська філія "Газмережі" на своїй facebook-сторінці.

Мешканці приватних будинків у більшості випадків опалюють приміщення за допомогою казанів, які виводять продукти згоряння в димар. У негоду газовики радять перервати опалення житла у такий спосіб, адже це може бути небезпечно.

Газовий котел, скріншот: YouTube
Газовий котел, скріншот: YouTube

"Сильний вітер, дощ, сніг, або туман можуть спричинити аварійну ситуацію, саме тому за такої погоди варто утриматися від використання газових приладів, які виводять продукти згоряння у димар", - говориться в повідомленні.

Газовий котел. Фото: скрін youtube
Газовий котел. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Справа в тому, що сильні пориви вітру можуть спровокувати зворотний потяг і чадний газ почне накопичуватися в житловому приміщенні. Це вкрай небезпечно, оскільки чадний газ не має запаху і легко поєднується з повітрям. Виявити небезпеку можна лише за допомогою спеціальних приладів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, без підвищення на 15% не обійтися? Які будуть тарифи на світло, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року.

Також наш портал інформував, чому бувають короткочасні відключення світла і чи це впливає на роботу приладів: українцям розкрили правду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Наїхали на мене...": в "Нафтогазі" розповіли, що робити, якщо не вдається повернути переплату.