Для людей, які вимушено покинули свої домівки передбачені не лише виплати, а й ряд безкоштовних послуг.

На офіційній сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розповіли, що вагітні жінки ВПО мають право на безкоштовну медичну допомогу.

"Вагітні жінки ВПО можуть обрати будь-яку лікарню, що надає медичну допомогу за пакетом "Ведення вагітності в амбулаторних умовах". Вони мають право на безоплатний медичний супровід." йдеться в повідомленні

Вагітність. Фото: скрін youtube
Вагітність. Фото: скрін youtube

Дізнатися про найближчу таку лікарню можна досить просто. Потрібно зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за контактним номером: 16-77. Після цього необхідно прийти до закладу особисто та записатися на прийом. Варто пам'ятати, що заклад не має права відмовити в наданні послуг через попереднє місце проживання.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Пакет послуг на безоплатній основі передбачає все необхідне для вагітної жінки. Це і ліки, медичні вироби та медпослуги, надані черговою бригадою акушерів.

Платити не доведеться й за знеболення під час пологів (або інших процедур), необхідні дослідження, зокрема й за скринінг критичних вад серця, щеплення для дитини та харчування для породіллі.

Вагітність, скріншот: Youtube
Вагітність, скріншот: Youtube

При зверненні до лікарні бажано мати документ, що посвідчує особу, обмінну картку і речі, які будуть потрібні в перший час перебування матері та дитини в закладі.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Жолнович розповіла скасування виплат: 12 місяців вистачить

Раніше портал Знай інформував, купівля валюти, депозит та нове авто: у Мінсоцполітики відповіли з приводу скасування виплат ВПО

Також наш портал повідомляв, українцям пропонують безкоштовні ваучери на медичні послуги: хто може отримати