Українцям видають безкоштовні ваучери на медичні послуги. Хто і як може їх отримати, йдеться на facebook-сторінці Управління у справах реінтеграції, соцзахисту ветеранів та ВПО.

Ваучери видаються від благодійної організації "Світло надії" у партнерстві з Choose Love на проходження огляду та отримання медичних послуг у медичних центрах "Мій лікар". Цю допомогу можуть отримати внутрішньо переміщені українці, які мешкають у Полтаві та сусідніх територіальних громадах.

Медпослуги. Фото: скрін youtube
Медпослуги. Фото: скрін youtube

"Ваучер передбачає можливість покриття витрат на медичне обслуговування на суму до 1000 грн на одну особу, яка має статус ВПО та фактично проживає у Полтавській та сусідніх територіальних громадах", - йдеться у повідомленні.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Як отримати ваучери

Для отримання ваучера внутрішньо переміщена особа має заповнити онлайн-заявку за посиланням. Після цього із претендентом зв'яжуться представники програми підтримки для уточнення деталей.

Для отримання ваучера знадобиться пакет документів:

  • паспорт чи інший документ, що підтверджує особу;
  • довідка переселенця (копія чи електронна версія).

Раніше портал Знай повідомляв, надішліть заявку - заберіть на "Новій пошті": українцям видають набори продуктів, побутової хімії та засобів гігієни.

Також наш портал інформував, пільги та виплати для українських дітей: хто може розраховувати на допомогу від держави.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, роздадуть продукти і навіть гарячим обідом нагодують: як українцям отримати нову гуманітарну допомогу.