Шахраї полюють за грошима українців, незважаючи на війну та їхнє складне фінансове становище, але "Ощадбанк" на це не реагує. Про це заявила клієнтка банку на порталі "Мінфін".

Українка перейшла за посиланням в месенджері, де обіцяли виплати для ВПО. У неї запросили ввести останні чотири цифри карти "Ощада", а також надійшов дзвінок від бота для підтвердження, що одержувач саме вона.

"Ощадбанк", скріншот: YouTube
"Ощадбанк", скріншот: YouTube

"По дурості я це зробила, але більше ніяких даних не вводила (ні CVV код, ні пін код, ні кодове слово або номер з якогось смс-повідомлення). Шахраї зайшли в ощад 24 і за одну операцію перевели весь кредитний ліміт (24 000 грн) на картку іншого банку", - поділилася вона.

"Ощадбанк", у свою чергу, не запросив жодних підтверджень, навіть смс для перевірки. Жінка зрозуміла свою помилку та заблокувала карту протягом 15 хвилин, а платіж застряг у обробці. Більше того, вона звернулася до поліції та отримала талон-повідомлення.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"Для поліції потрібна була така ж виписка — але Ощадбанк не зміг її надати, оскільки картку було відкрито в іншому місті. Талон-повідомлення також відмовилися прикріпити до заяви про шахрайство. Я не знімаю з себе відповідальності за свої дії, але діри в безпеці у цього банку порівняно з Приватом або Моно просто вражають уяву. Також ця операція мала виглядати вкрай ризикованою для будь-якої служби моніторингу, оскільки карта фактично була неактивна і ліміт ніколи раніше не використовувався", - додала вона.

Відгук про роботу Ощада, скріншот
Відгук про роботу Ощада, скріншот

Нагадаємо, "Видно по залишку": клієнт "Monobank" показав, куди пропадають 100 грн, навіть якщо не користуєшся карткою

Раніше ми писали про те, що "Це знущання": абоненти Vodafone скаржаться на зникнення грошей з рахунку

Як повідомляв Знай.ua, абоненти скаржаться, що "Київстар" навмисно "годує" неправдивою інформацією: через помилку послуга буде недоступна