Відтепер під час перевірки документів представники ТЦК зобов’язані фіксувати процес на відео. Це нововведення, затверджене Міністерством оборони в наказі №532, має на меті забезпечити документування дій співробітників ТЦК та військовозобов’язаних, що можуть бути предметом спору.

Згідно з новими правилами, з моменту початку перевірки військово-облікових документів уповноважений представник ТЦК повинен включити портативну відеокамеру, а запис триватиме до завершення перевірки або вручення повістки. Про це пише портал Технофан.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Це необхідно для фіксації будь-яких неправомірних дій, наприклад, якщо військовозобов’язаний відмовляється підписувати повістку чи показувати документи, або якщо представники ТЦК застосовують силу без підстав.

Відеозаписи можуть бути надані за запитом державних органів, органів досудового розслідування, прокуратури, суду або адвокатам. Працівники ТЦК повинні носити відеореєстратори на одязі, але також можуть тримати їх у руках під час перевірок. Громадян необхідно попереджати про проведення фото- та відеозйомки.

Популярні новини зараз
Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК 211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"
Показати ще

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Записана інформація зберігатиметься протягом 30 днів, але начальник ТЦК може подовжити термін зберігання, якщо дані стануть доказами у справі. Заборонено видаляти відеозаписи, змінювати їх дату та час, примусово вимикати відеореєстратори, перешкоджати їх використанню, а також передавати інформацію стороннім особам.

Нагадаємо, ухилянтів чекають "заочні" штрафи до 25 тисяч гривень

Раніше ми писали про те, що як після мобілізації готують до служби: "Виживуть, якщо будуть битися"

Крім того, Знай.ua повідомляв, що не можна робити, якщо вас зупинили ТЦК: інструкції від юриста