Якщо запропонувати хлопцям 20-25 років місяць добровільної підготовки до ЗСУ, то приблизно чверть із них захочуть залишитися та підписати контракт. У цьому впевнений голова 151-го центру підготовки ЗСУ Роман Донік, який поділився своїми думками на своїй сторінці у соцмережах.

Він вважає, що якщо дати молодим людям можливість пройти навчання у хорошому навчальному центрі з повним зануренням, зброєю та реальними військовими тренуваннями, багато хто з них відчує смак та захоче продовжити.

Пост Романа Доніка / фото: скриншот Х
Пост Романа Доніка / фото: скриншот Х

"... чверть після місяця хорошої підготовки та двіжу в здоровому колективі захочуть підписати контракт", – пише Доник.

Він також розповів, як сильно змінюються чоловіки, які приходять до їхнього центру. Дехто приїжджає розгублений, зляканий, думаючи, що нічого не вийде:

Популярні новини зараз
Хлопчик, який втратив матір на війні, звернувся до Лубінця з проханням "розібратися" з бабусею-злодійкою: забрала всі гроші дитини МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила Ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа
Показати ще

"Через місяць навчання вони реально набувають впевненості. Навіть дядьки з купою хронічних хвороб і скрипучими суглобами. Вони після навчання знають, що вони виживуть, якщо будуть битися".

Кіт з автоматом / фото: Х
Кіт з автоматом / фото: Х

За його словами, люди після такої підготовки точно знають, що зможуть вижити в бою, бо найкращий спосіб залишитися живим знищити ворога. А якщо після підписання контракту дати ще місяць для закріплення навичок, то результати будуть ще кращими.

Нагадаємо, чи можна вибрати місце для служби після вручення повістки: юрист розкрив "підводне каміння"

Раніше ми писали про те, що військові обурені крадіжкою мільйонів із громади міста на рекламу, коли окупанти за 200 км: "Мер у долі?"

Крім того, Знай.ua повідомляв, у ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль"