Військовослужбовці ТЦК почали більш активно проводити інформування військовозобов'язаних громадян та перевіряти документи у громадських місцях.

Юрист Дмитро Франчук у коментарі "РБК-Україна" розповів, що можна і що не можна робити при зустрічі з ТЦК.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Якщо представники ТЦК зупинили людину у громадському місці, то не варто уникати спілкування з ними, оскільки це може погіршити ситуацію та призвести до серйозних юридичних наслідків.

Також Дмитро Франчук радить не підписувати повістку без попередньої перевірки даних.

Популярні новини зараз
Нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному Ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа
Показати ще

"Не підписуйте нічого без перевірки – якщо вам видають повістку, спершу перевірте всі дані й переконайтесь, що вона заповнена правильно. У разі сумнівів відмовляйтесь від підпису до з'ясування деталей", - зазначив юрист.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Також не вітається агресивна поведінка чи опір – це може бути використано проти військовозобов'язаного. За прохання надати документи варто зробити це, а не конфліктувати.

Юрист наголосив, що військовослужбовці не можуть вчиняти дії, пов'язані з примусом, тиском чи погрозами. Вони протиправні та можуть бути оскаржені в суді.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, масові облави ТЦК: де і як вручатимуть повістки під час мобілізації.

Також наш портал інформував, що українцям видають недійсні довідки ВЛК: як не потрапити під мобілізацію через помилки лікарів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українця відправили на фронт наступного дня після оновлення даних: через 2 години вже потрапив під обстріл.