Командир 13-ї бригади Нацгвардії «Хартія» Ігор Оболенський вважає, що в Україні необхідно знизити мобілізаційний вік до 21 року, оскільки молоді та вмотивовані бійці будуть ефективнішими на полі бою. Він вважає, що молодь має відчути реалії війни, оскільки саме важкі часи формують сильних людей.

Оболенський в інтерв'ю для Української правді розповів, що боятися великих втрат серед молодих воїнів не варто. За його словами, українська армія ефективна: багато бійців повертаються з фронту навіть після кількох поранень і готові знову йти в бій.

ЗСУ, facebook.com/GeneralStaff.ua
ЗСУ, facebook.com/GeneralStaff.ua

Ігор вважає, що це свідчить про високий рівень патріотизму та довіри до командування та держави:

"Дуже багато воїнів, які зараз перебувають в окопах і працюють за це – вони воюють за цю державу. Є люди, яким дають повістку – вони не ховаються, не намагаються щось вирішити. Ні, вони просто приходять (до армії, – ред.) І це справді круті люди."

Популярні новини зараз
Українці обомліли від нової реклами Третьої штурмової на вулицях українських міст: "Наша сім'я виглядає так" Чому різко активізувались ТЦК: нардеп пояснив велику кількість "облав" Київські багатоповерхівки самостійно вирішили проблему із відключеннями світла: як це вийшло Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії
Показати ще

Командир пояснив, що у 21 рік молодь має краще усвідомлення життя, ніж у 18. Особливо це стосується тих, хто вже відчув обстріл ракетами та дронами. Оболенський впевнений, що досвід війни допоможе створити професійну армію, яка ще ефективніше протистоятиме ворогові.

Однак Оболенський висловився за обмеження права голосу на виборах для чоловіків, які відмовляються служити в армії та захищати Україну. Він пропонує заборонити таким людям брати участь у виборах на 5 років.

Оболенський вважає, що ті, що ухиляються від мобілізації або залишають військову частину, не повинні впливати на майбутнє країни. Комбриг також негативно ставиться до ідеї відкупу від військової служби за гроші, хоч розуміє, що держава таким чином шукає можливості підтримати економіку.

"Це дуже неприємно. Усі, хто виїхав за кордон і не хочуть повертатися – статус "не громадянин".

Командир заявив, що справжні патріоти – це ті, хто отримує повістки та без вагань приходить на службу. Він розчарований чоловіками, що виїхали за кордон та живуть на соціальну допомогу, не бажаючи повертатися до України. З його слів, таких людей варто позбавляти громадянства.

До речі, так само він ставиться до своїх друзів і знайомих, що залишили країну. Він зізнався, що не зможе їх пробачити:

"Особисто моє бачення за цих людей, що втекли – я негативно ставлюся".

Нагадаємо, реформа ТЦК не скасує примусову мобілізацію: українців і далі пакуватимуть у бусики

Раніше ми писали про те, що за ухилянтами стежитимуть на кожному кроці: ТЦК відкрили доступ до масштабної бази даних

Крім того, Знай.ua повідомляв про штрафи від ТЦК: чи можна уникнути покарання за несвоєчасну заміну приписного посвідчення