В українських школах відчувається серйозна нестача вчителів, особливо у тих, що розташовані ближче до лінії фронту. За словами заступника міністра освіти і науки Андрія Сташківа, школи найбільше потребують фахівців з фізики, хімії та іноземних мов. Окрім цього, бракує і шкільних психологів, чия роль стала ще важливішою з початком війни.

Міністр освіти Оксен Лісовий також раніше зазначав, що не вистачає вчителів математики та інформатики. Він висловив надію, що в регіонах із найгострішою проблемою нестачі кадрів зможуть розробити місцеві програми, які допоможуть залучити до шкіл педагогів серед внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Оксен ЛІсовий, фото: Facebook
Оксен ЛІсовий, фото: Facebook

Найбільше труднощів із вчителями мають прифронтові райони. Особливо критична ситуація з психологами, які не хочуть іти працювати до сільських шкіл через низькі зарплати. При цьому потреба в шкільних психологах значно зросла через складні психологічні умови, спричинені війною.

Школа, вчитель, уроки / фото: Pinterest
Школа, вчитель, уроки / фото: Pinterest

Популярні новини зараз
Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням Гороскоп на жовтень-2024 для всіх знаків Зодіаку: кому Сонячне затемнення принесе колишніх, а кому подорожі У рахунках за воду будуть нові суми: платити доведеться ще більше З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Міносвіти визнає, що однією з головних причин, чому освітяни не йдуть працювати в школи, є низькі зарплати. За словами міністра, для підвищення зарплат педагогам необхідно знайти додаткові 50-60 мільйонів гривень.

Ситуація із зарплатами вчителів залишається складною, але забезпечення шкіл кваліфікованими кадрами є однією з головних задач, особливо в умовах війни, коли освітня система повинна працювати стабільно й ефективно. Сподіваємось, що найближчим часом держава знайде рішення для вирішення цієї проблеми.

Раніше ми повідомляли, умови для учнів покращаться, школи отримали фінансову допомогу.

Школярі вчитимуться за новими правилами- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, коли школярі підуть на осінні канікули?