Багатодітні батьки, які мають на утриманні трьох або більше неповнолітніх дітей, починаючи з 18 травня зіштовхуються з труднощами при оформленні відстрочки від призову через законодавчі зміни та урядові постанови.

Згідно з постановою Кабміну № 560, для отримання відстрочки від мобілізації, необхідно подати три свідоцтва про народження дітей, де вказано батьком одного чоловіка. Це означає, що чоловіки, які мають дітей від різних шлюбів, можуть зіткнутися з проблемами при отриманні відстрочки.

Багатодітний батько, скріншот: Youtube
Багатодітний батько, скріншот: Youtube

Законодавство України передбачає, що багатодітні батьки мають право на відстрочку, якщо на їхньому утриманні знаходяться троє або більше дітей до 18 років, незалежно від факту батьківства. Однак, постанова Кабміну вимагає, щоб усі діти були народжені від одного батька, що створює суперечність між законом і постановою.

Якщо територіальний центр комплектування та соціальної підтримки відмовить у відстрочці, адвокати рекомендують звертатися до суду для оскарження такого рішення. Багатодітним батькам важливо знати, що вони не підлягають призову на військову службу до ухвалення відповідного рішення комісією.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Зима буде без світла: тривожний прогноз Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Багатодітні батьки мають право на відстрочку без обов'язкового проходження військово-лікарської комісії до ухвалення рішення комісією. Відповідно, до цього моменту вони не підлягають мобілізації.

Нагадаємо, ТЦК виписують штрафи за відмову: можете отримати повістку

Раніше ми розповідали, що не зобов'яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Також, вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все