Військовий облік в Україні перейшов на новий рівень завдяки автоматизації даних.

Постанова Кабміну №932, прийнята 16 серпня 2024 року, вводить новий механізм автоматичної передачі інформації між державними реєстрами. Тепер військові комісаріати отримують актуальні дані про всіх чоловіків віком від 16 до 60 років без необхідності їхнього особистого звернення до ТЦК.

Це нововведення впроваджене через електронну систему "Оберіг", куди автоматично вносяться дані з Демографічного реєстру. Заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко пояснила, що для молодих людей віком від 17 до 25 років тепер немає потреби окремо реєструватися у військкоматі або проходити медкомісію — усе відбувається автоматично під час отримання паспорта.

Працівники ТЦК, які щось обговорюють. Фото: Експерт
Працівники ТЦК, які щось обговорюють. Фото: Експерт

Такі новації мають пришвидшити процес обліку військовозобов'язаних та зменшити адміністративні бар'єри. Державна міграційна служба за 10 робочих днів повинна зібрати дані про всіх чоловіків цієї вікової групи та передати їх прикордонній службі, яка, у свою чергу, надасть ці дані Міністерству оборони для внесення до реєстру "Оберіг".

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Готуємо каністри: в Україні очікується різке зниження цін на бензин та солярку
Показати ще

Це особливо актуально для тих, хто проживає за кордоном, оскільки інформація буде оновлюватися під час звернення до паспортних сервісів за кордоном. Постанова сприяє покращенню контролю за військовозобов'язаними, підвищуючи ефективність мобілізаційних процесів.

Нагадаємо, ухилянтів ловитимуть по новому: ТЦК змінюють режим роботи

Раніше ми розповідали, що ТЦК перерахував важливі відомості, які мають бути у сімей військовослужбовців ЗСУ

Також, мобілізація триває: по кого прийде ТЦК у вересні