Щоб допомогти українцям оплатити комунальні послуги, держава призначає субсидії. Але отримувати виплату можуть тільки ті, хто дійсно цього потребує.

З настанням опалювального сезону суми в платіжках збільшується, тому все більше українців оформлюють субсидію. До Пенсійного фонду звернулася жінка, яка попросила пояснити, чи можуть їй призначити виплату.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

"Чи може бути призначено субсидію жінці, яка досягла віку 60 років, має страховий стаж менше 30 років та не має права виходу на пенсію?" запитала українка

На це питання відповіли в ПФУ. За словами фахівців, субсидія може бути призначена, але повинно бути виконано декілька умов.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Умови призначення субсидії:

1) У отримувача субсидії, страховий стаж має бути не менше 15 років

2) Під час призначення субсидії враховують сукупний дохід домогосподарства. Експерти пояснили, що в даному випадку, важливо, щоб в період не менше місяця, за який враховують дохід родини, вони отримували державну соціальну допомогу як малозабезпечена сім'я.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Тому, українці, які мають страховий стаж менше 60 років, але підпадають під вимоги вказані в ПФУ, можуть отримати допомогу на оплату комунальних платежів. Для призначення виплати потрібно звернутися з відповідними документами до Пенсійного фонду або подати заяву через портал.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери можуть заплатити за газ зі знижкою: як скористатися шансом

Раніше портал Знай інформував, газовики нагадали українцям важливі правила: що треба пам'ятати і восени, і взимку

Також наш портал повідомляв, оновлення у банківських тарифах: що чекає на власників карток "Ощадбанку" з 1 грудня