Незважаючи на складну економічну ситуацію через російське вторгнення, українцям продовжують надавати фінансову допомогу, зокрема субсидії. На 2024 рік вже запланували підвищення пенсій, а чи зростуть субсидії, розповів "24 канал".

У проєкті бюджету на 2024 рік на соціальний захист населення закладено 469,4 мільярда гривень, із яких на субсидії піде 49,9 мільярда гривень.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Закономірним явищем стане те, що житлові субсидії наступного року будуть більшими, оскільки збільшилася вартість електроенергії. Так, що більша платіжка за комуналку, то вище розмір фінансової допомоги.

Субсидії 2024 року також можуть перерахувати у разі нового підвищення тарифів на комунальні послуги.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Втім, оформити субсидію можуть далеко не всі охочі українці. Діє жорсткий аудит допомоги тож її призначають лише тим, хто дійсно потребує підтримки.

Наприклад, субсидія не призначається сім'ям, які здійснили цінні покупки – новий автомобіль чи нерухомість. Також виплати можуть скасувати тим, хто заборгував за комуналку понад 680 гривень, або має прихований дохід, про який не вказав у заяві на допомогу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям варто готуватися: комунальні тарифи зростатимуть, що подорожчає.

Також наш портал інформував, в Україні запровадили нові граничні тарифи на електрику: кого торкнеться насамперед.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дохід сім'ї для призначення субсидії: у ПФУ пояснили як вплине отримання допомоги на виплату.