Особливі категорії громадян зможуть отримувати щомісячну грошову допомогу у розмірі 8000 гривень. Також деяким українцям одноразово виплатять 10 тисяч гривень. Хто може розраховувати на допомогу, йдеться на офіційному сайті Харківської міськради.

У Харкові розширили Програму сприяння безпеці життєдіяльності у сфері соціального захисту населення міста. Так, додалися категорії громадян, які матимуть змогу отримувати фінансову допомогу.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

За рішенням депутатів Харківської міської ради буде забезпечено адресну грошову допомогу дітям загиблих або померлих захисників та захисниць України, які зробили свій внесок у стримування збройної російської агресії.

Зазначається, що діти захисників та захисниць отримуватимуть щомісяця по 8 тисяч гривень. Адресна допомога надаватиметься доки особа не досягне повноліття.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Також було введено одноразову допомогу у розмірі 10 тисяч гривень для соціально вразливих верств населення, які мають хронічне захворювання нирок.

"Фінансова підтримка передбачається на транспортування до медичних закладів, розташованих на території міста Харкова, для проведення за життєвими показаннями амбулаторного гемодіалізу", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців можуть позбавити фінансової допомоги: у кого заберуть виплати.

Також наш портал інформував, де за кордоном українцям виплачують найщедрішу допомогу: список країн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від 2360 грн - на людину: як новий прожитковий мінімум змінить виплати українців у 2024 році.