Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже важливі новини щодо активних розмов про "штрафні бали". Справа в тому, що в Україні розглядаються нові проекти законів, які були створені для зміни штрафних заходів та інших покарань водіям.

Так, заступник голови Комітету з транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко висунув кілька ініціатив, які можуть внести корективи до системи штрафів та санкцій. Про це пише портал "Твоя машина".

авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube
авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube

Однією з ключових пропозицій є запровадження системи штрафних балів за порушення правил дорожнього руху. Ця система покликана стимулювати водіїв до дотримання правил. Раніше існуюча аналогічна система за радянських часів, передбачала видачу талонів з відмітками за кожне порушення.

У рамках законопроекту також передбачено встановлення вищих штрафів залежно від швидкості руху та скасування "нештрафованих" 20 км/год при перевищенні швидкості.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

TruCam, скріншот: YouTube
TruCam, скріншот: YouTube

Інші пропозиції включають введення відповідальності за гучний вихлоп із встановленням штрафів за перевищення рівня шуму. Депутати також розглядають питання про передачу повноважень щодо евакуації автомобілів від приватних компаній до поліції.

Ці ініціативи, при їх прийнятті, можуть вплинути на систему кримінального реагування на порушення правил дорожнього руху та вплинути на поведінку водіїв на дорогах.

Нагадаємо, піймають, не відпустять: українським водіям розповіли про покарання за "невідомі" лампочки.

Раніше повідомлялося, чи банки працюватимуть під час блекаутів: запасні варіанти.

Також, дали всього 10 днів: що потрібно встигнути зробити.