Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже пізнавальна історія. Нещодавно стало відомо про випадок зупинки турецької вантажівки Mercedes Actros на шведсько-норвезькому кордоні, де в автомобілі виявили сині лампи в габаритних фарах.

Відповідно до законів багатьох європейських країн, у тому числі й Норвегії, використання синіх ламп у габаритних фарах заборонено.

Це правило існує з метою уникнути плутанини на дорогах, оскільки сині габаритні вогні можуть справляти враження екстреної ситуації, що особливо небезпечно у випадку, якщо автомобіль може бути поплутаний з аварійною службою, пише портал "Твоя машина".

Mercedes Actros, скріншот: YouTube
Mercedes Actros, скріншот: YouTube

Інцидент із турецькою вантажівкою підкреслив серйозність порушення цього правила. Прикордонники виявили сині лампи, коли автомобіль перебував у режимі габаритних вогнів, що привернуло їхню увагу до потенційної небезпеки.

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Після додаткової перевірки було виявлено не лише наявність синіх ламп, а й 15 інших порушень, вісім із яких вважаються серйозними.

Mercedes Actros, скріншот: YouTube
Mercedes Actros, скріншот: YouTube

Норвезьке дорожнє управління, не розкриваючи деталей вжитих заходів, вирішило не випустити автомобіль за межі пункту пропуску через кордон. Водія також зобов'язали замінити сині лампи звичайними, встановленими заводом-виробником. Ця дія спрямована на недопущення повторного порушення.

Цей випадок також наголошує на важливості дотримання правил дорожнього руху в різних країнах. Водіям слід бути уважними до законів, що стосуються конструкції та освітлення транспортних засобів, щоб уникнути негативних наслідків та забезпечити безпеку на дорогах.

Нагадаємо, українець накинувся на термінал, задонатив на ЗСУ "по помилці": копи церемонитися не стали.

Раніше повідомлялося, 5100 гривень штрафу за проігнороване повідомлення: в Україні почали надсилати повістки до Viber.

Також, перевірте, щоб не платити штраф: до МВС звернулися до водіїв з важливим нагадуванням.