Нарахування за послугу розподілу природного газу викликає чимало питань. Трубу прокладали самі, а маємо сплачувати, газом не користуємося, а захмарні платіжки все одно надходять.

В Дніпропетровській філії "Газмережі" дали українцям відповіді на найпоширеніші питання.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

1) Хто повинен сплачувати за розподіл газу

Сплачувати за послуги повинен споживач, оселя якого газифікована та в якій в будь-який момент можна ввімкнути газове опалення чи прилади. Сума оплати нараховується відповідно до фактичних обсягів споживання та тарифу.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

2) Коли оплата нараховується за мінімальними обсягами

Плата за мінімальними обсягами нараховується в тому випадку, коли ви новий споживач мережі або ж не користуєтеся газовими приладами, але підключені до мережі. Дані норми встановлені Національним регулятором.

3) Коли потрібно сплачувати, щоб не утворився борг

Сплачувати за послугу потрібно до 20 числа поточного місяця, коли надається послуга. Терміни оплати визначені типовим договором споживача, форма якого затверджена регулятором.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

В філії розповіли, що сплатити за розподіл газу користувачі можуть особисто або за допомогою онлайн-сервісів. Важливо врахувати, що оплатити комуналку можна й за допомогою особистого кабінету споживача, де можна переглянути дані про сплачені послуги.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії українцям призначатимуть по-новому: що зміниться

Раніше портал Знай інформував, українці знайшли спосіб не платити величезну комісію "Нафтогазу"

Також наш портал повідомляв, не "золоті гори", але на комуналку вистачить: які монети можна дорого продати