Пенсійний фонд почне надавати житлові субсидії за новим принципом. Відповідне рішення ухвалили в уряді. Про це повідомляє постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму telegram-каналі.

Кабмін надав Пенсійному фонду можливість призначати українцям виплати за декларативним принципом. Фактично, процес призначення допомоги спростили.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

"Надано Пенсійному фонду України можливість призначати житлові субсидії громадянам за декларативним принципом на зазначену у спрощеній заяві про призначення та надання житлової субсидії адресу домогосподарства", - повідомив Тарас Мельничук.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Нові правила дозволяють Пенсійному фонду самостійно зіставляти адреси потенційних фактичних одержувачів житлових субсидій. Раніше ідентифікацією переліку наявних житлово-комунальних послуг на адресу домогосподарства займався постачальник або виконавець послуг.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Раніше в Мінцифри анонсували спрощення оформлення субсидії. Так, українці зможуть подати заявку через "Дію" лише за 10 хвилин, що у кілька разів швидше, ніж було раніше. На цей час сервіс тестується та готується до запуску.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, соціальна допомога та субсидія: у ПФУ пояснили українцям важливий нюанс щодо отримання виплат.

Також наш портал інформував, дохід сім'ї для призначення субсидії: у ПФУ пояснили як вплине отримання допомоги на виплату.

Крім того, ми писали, хто з українців може отримати 100% знижку на комуналку: пільги не для всіх.