Опалення ввімкнули вже в майже всіх будинках України. Тому важливо пам'ятати про важливі нюанси, щоб завжди бути з теплом.

В опалювальному сезоні українці найчастіше стикаються з двома проблемами. Це прогрівання лише окремих стояків в квартирі, або ж навпаки - стояки прогріваються, а от опалювальні прилади (батареї) ні. На офіційній сторінці ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" розповіли, що робити аби таких ситуацій не було та до кого звертатися з такими проблемами.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

1) Прогрівання лише окремих стояків

Цю проблему мають вирішувати керуюча компанія, ЖЕК або ж ОСББ. Вони мають видалити зайве повітря з системи. А якщо з'явиться необхідність, то перезапустити стояки, які не прогріваються.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

При виникненні проблеми необхідно звернутися до балансоутримувача (список вказаний вище) з відповідною заявкою. А вже протягом однією доби він має усунути порушення.

Як зігрітися без опалення у будинку. Фото: скрін youtube
Як зігрітися без опалення у будинку. Фото: скрін youtube

2) Стояки прогріваються, а батареї холодні

За словами експертів, за технічну справність опалювальних приладів, які знаходяться у власності, відповідає сам власник приміщення. Він зобов'язаний вчасно готуватися до опалювального періоду - прочищати, та за можливості видаляти повітря при підключенні.

Тобто, обслуговування внутрішньобудинкові системи, в тому числі і стояки має балансоутримувач. А от несправність батарей покладена повністю на власника квартири.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нові "газові" платіжки: експерт показав, за що платитимуть українці з 1 січня 2024

Раніше портал Знай інформував, зимою буде чим грітися: українців порадували збільшенням субсидій

Також наш портал повідомляв, доставка блакитного палива: газовики пояснили, за якої умови українці можуть не платити