Щоб українці змогли спокійно пережити зимові морози, уряд змінив розмір допомоги на опалення для тих, хто цього потребує. Держава збільшить субсидії та пільги на тверде паливо.

Опалення дровами. Фото: скрін youtube
Опалення дровами. Фото: скрін youtube

Згідно з ухваленим рішенням КМУ, нормативи опалення на зимовий сезон 2023-2024 зростуть приблизно в 4 рази і становитимуть

для надання пільг:

  • на вугілля – 1,87 тонн;
  • на дрова – 6,22 тонн.

для надання субсидії:

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще
  • на вугілля – 2,23 тонн;
  • на дрова – 7,41 тонн.
  • Допомога дровами. Фото: скрін youtube
    Допомога дровами. Фото: скрін youtube

Уряд врахував зростання цін на вугілля та дрова, тож тепер житлові субсидії та пільги покриють більшу частину витрат на придбання твердого палива.

Розмір субсидії та пільг на купівлю палива розраховується в індивідуальному порядку для кожної сім’ї залежно від її доходів.

Дрова, скріншот з відео
Дрова, скріншот з відео

Для визначення розміру пільг і субсидії на побутове паливо цього року не потрібно окремо звертатися до ПФУ. Якщо сім'ї вже призначено пільгу на ЖКП або субсидію на купівлю пічного палива, нові виплати перерахують автоматично.

Якщо пільга чи субсидія ще не були призначені, то потрібно подати заяву до ПФУ в загальному порядку.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, безкоштовно або за пів ціни: українці можуть суттєво зекономити на подорожах "Укрзалізницею"

Раніше портал Знай інформував, безкоштовні дрова для населення: хто зможе отримати в 2023 році

Також наш портал повідомляв, Юрій Романенко розповів чому українці можуть залишитись без опалення взимку: "Якщо не впораємося, то скажемо, що то все..."