У четвер, 9 листопада, Верховною радою було встановлено бюджет на 2024 рік. Стало відомо, скільки коштів виділили на соціальний захист людей і як контролюватимуть їх витрату.

Цього року розподілом бюджетних коштів займатиметься голова Комітету з питань державного бюджету Роксолана Підласа. В ефірі "Українського Радіо" вона повідомила, що нарешті кожна зароблена українська гривня йде на нашу перемогу, і зазначила, що найбільша відмінність цьогорічного бюджету від попередніх - скорочення витрат на інфраструктуру та будівництво, у тому числі на скандальну бруківку.

Роксолана Підласа, фото з відкритих джерел
Роксолана Підласа, фото з відкритих джерел

Підласа відповіла, скільки в умовах війни уряд виділив коштів на соціальний захист населення. Ця сфера, як зазначила чиновниця, є дуже важливою.

До початку війни найбільше грошей спрямовували саме в це русло, зараз стаття видатків посідає друге місце, а її бюджет становить близько 470 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"На підтримку ветеранів цього року буде направлено вдвічі більше, ніж минулого року – майже 15 мільярдів гривень, з них 1 мільярд гривень – на протезування воїнів. Зокрема, одна з моїх поправок направляла 573 мільйони гривень з програми будівництва та підтримки музеїв саме на протезування. Я вважаю, що це питання навіть не грошей, а поваги до людей, які нас захищають", - повідомила Підласа.

Черга до ВЛК. Фото: Youtube
Черга до ВЛК. Фото: Youtube

На друге, не менш важливе питання про те, як держава контролюватиме витрати коштів на соцзахист, чиновниця відповіла так:

"Безперечно. Контроль здійснюється постійно і громадським сектором, і державними органами. Ми, зі свого боку, у парламенті підтримуємо розвиток антикорупційної інфраструктури. Один із майбутніх законопроектів, за який ми голосуватимемо у Верховній Раді, – це збільшення кількості детективів НАБУ на 300 осіб для того, щоб вони могли розслідувати більше корупційних справ та передавати їх до Вищого антикорупційного суду”.

Раніше ми писали про те, де за кордоном українцям виплачують щедру допомогу: список країн

Як повідомляв Знай.ua, киянам зізналися, коли чекати нового будівництва метро на Виноградар: чого тепер не вистачає

Нагадаємо, від 2360 грн – на людину: як новий прожитковий мінімум змінить виплати українців у 2024 році