В Україні у кожному будинку встановлено електролічильник, який фіксує обсяги спожитої енергії. Кожен споживач зобов'язаний своєчасно передавати показники, а також стежити за цілісністю приладу. Що робити, якщо з ним щось станеться, розповіли у "Закарпаттіобленерго".

У деяких українців електролічильники встановлені у квартирі, а в інших – на сходовому майданчику або на території ділянки, якщо це приватний будинок. У всіх випадках можливі випадки пошкодження пристрою кимось чи чимось. У такій ситуації споживач повинен дотримуватись простої інструкції.

Електролічильник. Фото: YouTube
Електролічильник. Фото: YouTube

"Якщо ваш лічильник пошкоджений, несправний, на ньому зірвані, пошкоджені пломби, спрацювали індикатори, порушена форма магнітної суспензії індикаторів – негайно повідомте про це оператора системи", - попередили споживачів.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Енергетики додають, що трапляються навіть випадки крадіжки електролічильників. У такій ситуації споживач має повідомити правоохоронні органи.

"А якщо викрали чи пошкодили лічильник або інше обладнання вузлів обліку – Національну поліцію України", - порадили енергетики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нюанс з електролічильників, про який має знати кожен: енергетики просвітили споживачів.

Також наш портал інформував, двозонний чи тризонний: енергетики пояснили, який електролічильник допоможе заощадити більше.

Крім того, ми писали, зламався лічильник або пропало світло: у YASNO дали інструкцію на випадок непередбачених ситуацій.