Для всіх наших шановних читачів, які з великою відповідальність ставляться до своїх платіжок з комуналки, є дуже важливі новини щодо повернення переплати за спожитий газ.

Українці хочуть дізнатися, чи можна перекрити заборгованість перед своїм облгазом за рахунок переплати "Нафтогазу".

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців компанії "Нафтогаз" у мережі Facebook.

Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook

Одна з клієнток "Нафтогазу" звернулася з питанням такого плану: "У моєму особистому кабінеті "Нафтогазу" ще не приймають показники лічильника. Коли все буде в одного власника? І ще питання: у мене залишився борг "Одесагазу" - близько 800 грн. А у Нафтогазі переплата - 800 грн. Можна перекрити заборгованість переплатою, і як це зробити?".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook

У свою чергу представники "Нафтогазу" надали відповідь: "Якщо Вашим оператором ГРМ (облгазом) є АТ "Одесагаз", Вам необхідно, як і раніше, передавати свідчення лічильника саме їм, а не нашій компанії. Також для більш детальної перевірки інформації про переплату напишіть, будь ласка, нам у особисті повідомлення в месенджері. Там вкажіть Ваш номер особового рахунку та ПІБ його власника. Відповідь фахівцем буде надано в порядку черги".

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

З відповіді стає зрозумілим, що переплату таким чином, швидше за все, можна перекрити. Також відомо, що механізм автоматичного переказу грошей з особових рахунків споживачів у газзбутах на рахунок Нафтогазу немає.

Для повернення коштів необхідно звернутися до постачальника з відповідною заявою. Воно може бути написане у довільній формі, але обов'язково має містити ваше прізвище, ім'я та по батькові, місце проживання, особовий рахунок, суть заяви, дату та підпис.

Нагадаємо, для українців створили мапу з локаціями, де видають гуманітарну допомогу: як скористатися.

Раніше повідомлялося, "Поки що на війні, вже не ліквідатор?": український боєць розповів, як його несправедливо позбавили пенсії для чорнобильців.

Також, документи українців після перейменування вулиці: у МВС відповіли на поширене питання.