Українці зобов'язані щомісяця передавати показники газових лічильників. При цьому навіть невелика помилка може призвести до того, що прийде платіжка із неправильною сумою. На facebook-сторінці "Нафтогазу" дали важливі рекомендації щодо передачі показників.

До фахівців "Нафтогазу" звернулася українка, яка вирішила уточнити, чому їй не вдається внести показники газового лічильника.

Показники лічильника. Фото: скрін youtube
Показники лічильника. Фото: скрін youtube

"Чому не можна передати показники після коми?" - написала клієнтка.

У газопостачальній компанії оперативно відповіли споживачеві та пояснили, що при передачі показників не потрібно вказувати числа після коми. Показник необхідно округлити за простим математичним правилом.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube
"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

"При передачі показань лічильника необхідно передавати ціле число до коми. Заокруглення відбуватиметься за математичним правилом. Якщо показник після коми закінчується на 1, 2, 3, 4 – він заокруглюється до 0 у бік зменшення. Якщо показник закінчується на 5, 6, 7, 8, 9 – він заокруглюється до 0 у бік збільшення", - пояснили фахівці компанії.

Передача показників. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply
Передача показників. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можуть піти на зниження? Глава "Нафтогазу" заявив про тарифи на блакитне паливо.

Також наш портал інформував, "У мене 0, а нарахували 100 грн": "Нафтогаз" малює зайві куби, незважаючи на те, що українці вчасно передають показники.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, що ваш лічильник встановлений неправильно, тому ви більше платите за газ: українцям розповіли про важливий нюанс.