Пенсійний фонд України займається питаннями пенсійних, соціальних, лікарняних виплат. Якщо про субсидії та виплати все більш менш зрозуміло, то виникає чимало питань про виплату лікарняних.

Лікарняні - це виплати в період, коли працівник на час втрачає працездатність. Тому, оплата цього часу проводиться з рахунку бюджету або роботодавця. Це залежить здебільшого від терміну хвороби.

Лікарняні. Фото: скрін youtube
Лікарняні. Фото: скрін youtube

На офіційній сторінці Пенсійного фонду, фахівці часто відповідають на запитання українців та публікують відповіді на актуальні теми. Серед них питання не лише про пенсійні виплати, а й субсидії та лікарняні.

Цього разу представники Пенсійного фонду розповіли чи будуть нараховані лікарняні, якщо працівник захворів під час випробовувального терміну. Відповідь в ПФУ надали в рамках закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування". Відповідно до чинного законодавства, громадянин має право на страхові виплати за страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності. Це стосується й працівників, які втратили працездатність на певний час протягом випробовувального терміну.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Е-лікарняні. Фото: скриншот з відео
Е-лікарняні. Фото: скриншот з відео

Отже, якщо працівник під час випробувального строку на роботі може отримувати лікарняні виплати.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія з інвалідності: як зміняться виплати українців наступного року

Раніше портал Знай інформував, ПФУ "зливає" мільйони гривень на ноутбуки під час війни: українці кричать від обурення

Також наш портал повідомляв, чи можна оформити субсидію, якщо роботи немає - головні умови, щоб не "загнутися" без допомоги