Тендери на великі суми під час війни проводять не лише ненаситні чиновники, а й державний ПФУ. Кінець жовтня видався особливо активним для закупівлі різної техніки.

Усі тендери, які провів Пенсійний фонд, є у системі публічних закупівель Prozorro. За місяць активно закуповували комп'ютери, ноутбуки та іншу офісну техніку на загальну суму кілька мільйонів гривень.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Зокрема, ГУ ПФУ у Запорізькій області хоче придбати 70 одиниць персональних комп'ютерів на 1,61 млн грн, а ГУ ПФУ у Миколаївській області 50 ноутбуків за 1,35 млн грн.

Також відзначилися у ПФУ на Одещині. Там оголосили тендер на закупівлю "Машини для обробки даних (апаратна частина)" за 1,38 млн грн. Подібний тендер провели і на Хмельниччині на суму 2,5 млн грн. І це лише частина тендерів за жовтень та початок листопада.

Тендери ПФУ, скріншот
Тендери ПФУ, скріншот

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Українці залишили чимало скарг на те, що ПФУ проводить тендери на мільйони гривень під час війни, але представники Фонду відповідають, що працівники повинні мати сучасну техніку, а маніпулювання війною називають дурнею.

"А ви думаєте, що працівники ПФУ повинні працювати на друк машинках як у 90-х роках? Що ви пишете за дурню! Ця комп'ютерна техніка потрібна працівникам ПФУ для виконання своїх професійних обов'язків", - відповіли у ПФУ.

Відповідь ПФУ на тендери, скріншот
Відповідь ПФУ на тендери, скріншот

Нагадаємо, не злипнеться? "Укрпошта" хоче замовити новорічні набори із цукерками майже на 1 млн грн

Раніше ми писали про те, що на Харківщині комунальники витратять 5 млн гривень на позашляховики для чиновників: потрібніші за дрони для ЗСУ

Як повідомляв Знай.ua, а на ремонт енергосистеми грошей немає: "Укренерго" витратить майже 40 мільйонів на туристичні послуги