Житлова субсидія — це та державна послуга, яка дозволяє тисячам простих українців зводити кінці з кінцями.

Нині ситуація не найкраща в країні. Повномасштабна війна продовжується. Через це, з того самого дня, 24 лютого 2022 року, ціни на продукти та інше почали дуже швидко зростати.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

А ось пенсії, інші соціальні виплати та зарплати залишилися практично на місці. Малозабезпечені громадяни можуть звернутися по призначення субсидії, але якщо їх доходи просто не дозволяють платити за комунальні послуги в повному обсязі. Частина українців втратила роботу і нам варто розібратися, як отримати допомогу безробітним.

Насамперед безробітна особа має перебувати на обліку в центрі зайнятості. Тобто мати офіційний статус. І при цьому дуже важливо перебувати на обліку саме у той період, за який буде взято середній дохід сім'ї. Наприклад, щоб отримати допомогу зараз, у ході опалювального сезону 2023-24, враховуватимуться доходи домогосподарства за перший та другий квартали поточного року. Тому людина має бути на обліку саме в цей період хоча б місяць.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Ті, хто отримував субсидію ще у вересні, можуть розраховувати на автоматичне продовження виплат. ВПО теж, навіть якщо немає договору на оренду житла. Таким людям достатньо надати спеціальну довідку про реєстрацію за новою адресою проживання. Крім цього, паспорт, ІПН, довідку про статус ВПО, декларацію про доходи та витрати та заяву на отримання субсидії.

Нагадаємо, як не втратити майбутню пенсію: у ПФУ пояснили важливу деталь про мінімальний страховий внесок

Як повідомляв "Знай.ua", тариф на опалення переглянули для частини українців: скільки доведеться платити взимку

Знай.ua писав, є долари - немає субсидії: у Пенсійному фонді нарешті показали важливі ліміти