В українських супермаркетах знову переписали цінники на молочні продукти. Стало відомо, скільки покупцям обійдеться молоко, сметана і сир.

На початок листопада молочні продукти в супермаркетах подорожчали, за даними порталу Мінфін. Наприклад, молоко торгової марки "Простонаше" 1% додало в ціні лише кілька копійок і зараз його пропонують українцям по 42,34 грн. за 900 мл.

Продукт від "Яготинське" 2,6% теж збільшився у вартості з 38,57 грн до 39,62 грн за 900 мл. Однак у Новусі та Варусі його можна купити значно дешевше – по 34,99 та 36,30 грн.

Ціни на молоко, Мінфін
Ціни на молоко, Мінфін

Також українців попереджають про подорожчання сиру від ТМ "Простонаше" 9%. Ціна злетіла з 72,71 грн до 75,37 грн за 300 грам, але у Варусі є шанс купити дешевше за 72,90 грн.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ціни на сир, Мінфін
Ціни на сир, Мінфін

Сметана теж не відстає від своїх родичів. Вартість товару від ТМ "Президент" 15% зросла на одну гривню до 40,30 грн за 350 грам. А ось "Простонаше" 20% подорожчало суттєвіше з 46,29 грн до 49,43 грн за 340 грам.

Ціни на сметану, Мінфін
Ціни на сметану, Мінфін

Варто зазначити, що експерт Світового банку з розвитку плодоовочівництва Оксана Руженкова прогнозує, що до Нового року ціни на м'ясні продукти злетять мінімум на 3-5%, а молочка на 12%.

Нагадаємо, українців готують до сильного подорожчання яєць: коли ціни досягнуть максимуму

Раніше ми писали про те, що м'ясо залишиться у мріях: супермаркети знову підняли ціни на яловичину, бекон та сало

Як повідомляв Знай.ua, зекономити не вийде: українцям показали нові ціни на вершкове та соняшникову олію