У Верховній Раді України зареєстрували новий законопроєкт №10188. Згідно з ним пропонується ввести новим днем пам’яті, який в випадку схвалення буде запроваджений на всеукраїнському рівні.

28 липня пропонується зробити днем скорботи та вшанування пам’яті Захисників та Захисниць України, учасників добровольчих формувань та цивільних осіб, які були страчені, закатовані, або загинули у полоні. Зараз законопроєкт знаходиться на розгляді та доопрацюванні, але незабаром буде розглянутий у Верховній Раді.

Верховна Рада України, скріншот: Youtube
Верховна Рада України, скріншот: Youtube

Дата саме 28 липня приурочена до теракту, який стався в Оленівці в ніч на 29 липня минулого року. Загалом кількість людей, які загинули в полоні, або були закатовані до смерті достеменно невідома. Та багато свідчень очевидців говорять про кричущі злочини проти військових та цивільних. Багато з них просто не повернулися з полону, або вважаються безвісти зниклими.

Злочин в Оленівці був скоєний проти захисників з "Азовсталі". За не підтвердженими даними у результаті злочинного теракту тоді загинуло 53 наших захисників. А поранень різної тяжкості зазнали 130 людей.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Азовсталь, Маріуполь. Скріншот з відео
Азовсталь, Маріуполь. Скріншот з відео

За даними росіян, тоді в бараці знаходилось 193 людини. За різними даними саме захисників "Азовсталі" перед трагедією перевели в цей барак. Загалом до цієї в’язниці було доставлено понад 200 людей, які є захисниками Маріуполя. За різною інформацією цей теракт був здійснений для приховання тортур над військовополоненими.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українцям роздадуть гроші на "зимову" комуналку або купівлю дров: як отримати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, у Львові водій автобусу нахабно зачинив двері перед воїном ЗСУ без ноги: "Я не чекатиму"

Також, наш портал інформував, "Щоб ви на таких машинах на роботу їздили": депутат Аркадій Мкртичян просить українців відремонтувати "корчі" для фронту