Заміна лічильника газу завжди викликає чимало запитань у споживачів. Коли вона має проводитись і чиїм коштом, пояснили фахівці "Закарпаттяобленерго" у соціальній мережі facebook.

Газові системи періодично проводять заміну газових лічильників як для побутових, так і комерційних споживачів. Це необхідно для правильного обліку обсягів спожитого газу.

Газові лічильники. Фото: Youtube
Газові лічильники. Фото: Youtube

Заміні підлягають лічильники, які не пройшли періодичну перевірку або ж у разі завершення міжповірочного інтервалу. Для побутових споживачів планова заміна лічильників проводиться газовиками у строки, встановлені нормативно-технічними документами.

"Прилади обліку, у яких закінчився міжповірочний інтервал та які не пройшли періодичну повірку, вважаються не придатними до застосування і повинні бути вилучені з використання", - пояснили газовики.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Газовий лічильник, фото: Знай.ua
Газовий лічильник, фото: Знай.ua

Наголошується, що оператор системи розподілу може з власної ініціативи проводити заміну на лічильники з кращими технічними характеристиками, ніж встановлені. За планової заміни лічильників для побутових споживачів підприємство бере всі витрати на себе.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, як правильно платити за розподіл блакитного палива: газовики поділилися важливою інструкцією.

Також наш портал інформував, "Система не приймає": у "Нафтогазі" розкрили схему, яка допоможе уникнути переплат.

Крім того, ми писали, моя труба, але доставку газу все одно оплачую: газовики пояснили, куди йдуть гроші споживачів.