Раніше для отримання електронного рецепта вперше необхідно було йти до лікаря та чекати годинами в черзі. Але тепер процедуру спростили.

Міністерство охорони здоров'я інформує, що при першому дистанційному зверненні до лікаря, електронний рецепт можна отримати без особистої зустрічі. Виключенням є ті громадяни, які отримують підтримуючу терапію.

Медпрепарати. Фото: Youtube
Медпрепарати. Фото: Youtube

У своєму рішенні лікар буде спиратися на дані, які були надані пацієнтом про його стан здоров’я, скарги на болі. Окрім скарг пацієнта будуть враховуватися і дані в його медичній книжці. Лікар при спілкуванні обов’язково повинен вести облік та реєстрацію в електронній системі. При цьому рішення лікаря має повністю відповідати галузевим стандартам у сфері охорони здоров'я, затвердженим МОЗ.

Раніше пацієнт міг отримати електронний рецепт на ліки дистанційно лише при гострих болях та тяжких станів.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ліки за е-рецептом. Фото: Youtube
Ліки за е-рецептом. Фото: Youtube

Раніше в МОЗ повідомляли що тільки за електронним рецептом громадяни зможуть купляти наркотичні (психотропні) ліки. Це зробили для того, щоб пацієнт, який проходить складне медичне лікування, міг швидше отримати потрібні ліки. Але, як пояснили у Міністерстві здоров’я, нічого не змінилося, адже для покупки ліків все одно потрібен е-рецепт. Реєстр доступних ліків можна переглянути на сайті Міністерства України. Якщо у потрібній аптеці ліків, які потрібно немає, то пацієнт може прийти до іншої аптеки.

Нагадаємо, портал Знай інформував, у МОЗ розповіли про обмеження для невакцинованих дітей

Раніше на порталі Знай повідомлялося, в МОЗ пояснили, які лікарі не приймають без е-направлення

Також, наш портал інформував, як отримати безкоштовну медичну допомогу: що потрібно знати