В Міністерстві охорони здоров’я нагадали про обмеження для дітей, які не вакцинувалися від кору.

У відомстві акцентували на тому, що вакцин у країні вдосталь для всіх. Своє повідомлення МОЗ опублікувало на своїй сторінці у Фейсбук.

Там було сказано, що батьки, які не вакцинували дітей від кору можуть переводити її на дистанційне, або сімейне навчання. Це не стосується дітей, у яких є протипоказання до введення вакцини.

Вакцинація, скріншот: YouTube
Вакцинація, скріншот: YouTube

Чому прищеплювати дітей від кору важливо:

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще
  • Захист життя дитини;

  • Для уникнення епідемії у колективі (наприклад шкільному), адже у колективі набагато вищий ризик зараження;

  • Для збереження здоровя інших дітей. У деяких дітей є протипоказання до вакцини, тож невакцинована дитина має шанс заразити іншу;

  • Через нехтування такими правилами ризик виникнення епідемії надзвичайно високий.

Діти справді переносять кір легше, ніж дорослі, але також можуть бути ускладнення. Одним з рідкісних, або небезпечних ускладнень кору вважається підгострий склерозуючий паненцефаліт. Він може проявитися навіть після 10 років після інфікування та призвести до тяжкої інвалідності чи смерті.

Вакцинація дітей
Вакцинація дітей

У МОЗ також зазначили, що можна розробити індивідуальний план вакцинації з врахуванням особливостей дитини. Для цього достатньо звернутися до свого сімейного лікаря. Кір – досить серйозна хвороба, яка може нанести значної шкоди для здоров’я дитини. Восени імунітет дуже вразливий, тому саме щеплення може стати надійним захистом.

Нагадаємо, портал Знай інформував, як побороти залежність від солодощів: прості та ефективні поради від дієтологів

Раніше на порталі Знай повідомлялося, як не втратити свої виплати: які довідки треба терміново продовжити

Також, наш портал інформував, як не захворіти у холодну пору року: поради МОЗ