Гаманці українців стануть ще тоншими, оскільки цінники на популярні продукти знову пішли вгору. Наприклад, у другій половині жовтня подорожчали курячі яйця, ковбаса та риба. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українці ще можуть насолодитися низькими цінами на популярні овочі, ось вартість низки інших важливих продуктів почала активно зростати. Наприклад, дорожче обійдуться яйця, ковбаса та риба.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Курячі яйця

Середня вартість курячих яєць "Квочка" збільшилася з 47,33 до 54,99 гривні за десяток. Продукт торгової марки "Ясенсвіт" подорожчав з 48,72 до 55,86 гривні за десяток. Три десятки цих же яєць коштуватиме 163,33 гривні, а не 145,86 гривні, як було у вересні.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Ковбаса

Ковбаса копчена "Алан Брауншвейзька" сирокопчена злетіла в ціні майже на 22 гривні – до 690,55 гривні за кілограм. Водночас ковбаса копчена "Глобине" cалямі варено-копчена продається за тією самою ціною, що й у вересні – 212,80 гривні за кіло.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Риба

Українцям стало складніше дозволити собі рибу. Так, короп живий подорожчав у середньому із 149,95 до 165,95 гривні за кілограм. Середній цінник на короп потрошений піднявся із 177,88 до 200,45 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, печериці, перець і капуста: ціни в супермаркетах зробили ривок, скільки заплатимо.

Також наш портал інформував, сезон у самому розпалі: скільки грошей доведеться викласти за гарбуз, баклажани та кабачки у супермаркеті.

Крім того, ми писали, омлет стане делікатесом: в Україні знову різко злетять ціни на яйця.