Довідка МСЕК - документ, в якому засвідчено інвалідну групу та ступінь втрати працездатності громадянина. Цей документ є підставою для нарахування грошової допомоги.

Надання допомоги від держави можливе, коли довідка медико-соціальної експертної комісії є дійсною. В українців часто виникає питання як продовжити дію документа, якщо зараз війна.

На офіційній сторінці МОЗ в Фейсбук розповіли як це зробити.

Довідка щодо інвалідності. Фото: Youtube
Довідка щодо інвалідності. Фото: Youtube

За законом, дія довідки МСЕК з висновком про інвалідність може бути продовжена автоматично аж до закінчення дії воєнного стану. Більше того, вона буде дійсна ще півроку після закінчення воєнного стану.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

У повідомленні зазначено, якщо людина у період воєнного стану не має змоги прийти на повторний огляд стосовно інвалідності, його можна пройти пізніше. Але громадянин повинен пройти його не пізніше, ніж через шість місяців після закінчення або припинення дії стану.

Довідка, фото: ГолосUA
Довідка, фото: ГолосUA

8 березня 2022 року була випущена постанова КМУ №225, в якій було сказано, що строк дії довідки продовжується на весь період дії військового стану.

Якщо Пенсійний фонд чи структурний підрозділ соціального захисту населення не володіє інформацією про припинення, або продовження інвалідності, вона продовжується автоматично. Під час продовження за людиною закріплюються всі соціальні виплати, які повинні бути. Для цього ніяких додаткових документів пред’являти не потрібно.

Нагадаємо, портал Знай інформував, МОЗ хоче скасувати інвалідність: змусять працювати всіх

Раніше на порталі Знай повідомлялося, намагалася з'їсти хабар: правоохоронці затримали членів МСЕК, які вимагали гроші у військового

Також, наш портал інформував, коли українцям можуть скасувати бронювання від мобілізації: є 16 випадків