Робота без укладання трудового договору дуже часте явище. В такому випадку роботодавець нехтує оплатою податків за кожного працівника.

Такий підхід до роботи може коштувати набагато більше, ніж податки та заробітна плата. Неофіційне оформлення працівників може вилитися роботодавцям у кругленьку суму – аж 200 тисяч за кожного не оформленого робітника. Про такі покарання повідомилала прес-служба ДПС.

зарплата в конверті
зарплата в конверті

Якщо працівник, який оформлений не офіційно звернеться до суду, стосовно оформлення трудового договору, суд стане на його сторону. У такому разі законом передбачається виплата заробітної плати за весь час, який він працював у компанії. Навіть, якщо роботодавець платив йому зарплатню, йому доведеться сплатити її повторно. Також доведеться розплатитися за податки і соціальний внесок.

Окрім того, рішення суду – законна підстава для накладення штрафу на роботодавця. Штраф буде нарахований миттєво і без проведення додаткової перевірки. Це буде означати, що роботодавець двічі буде платити за зроблену роботу, а додатково витратиться на штраф.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

За законом, якщо працівник працює без укладення трудового договору, роботодавець отримає штраф у розмірі 10 мінімальних зарплат. Зараз це 67 000 гривень. Якщо роботодавець нехтує цими правилами, передбачена фінансова відповідальність у вигляді 30 мінімальних зарплат за кожного працівника - 201 000 гривень. Така відповідальність передбачена для юридичних осіб, в тому числі й бюджетних установ.

Нагадаємо, портал Знай інформував, щоб не залишитись без пенсії: у ПФУ показали, як перевірити роботодавця на сплату страхових внесків

Раніше на порталі Знай повідомлялося, допомога безробітним українцям: що потрібно для реєстрації у центрі зайнятості

Також, наш портал інформував, можна втратити страховий стаж та залишитись без пенсії: важливий нюанс