Ромська художня творчість на Закарпатті продовжує себе розвивати і вдосконалювати. 12 вересня у с. Ратівці поблизу Ужгорода почала своє навчання художня школа Ром-Арт.

Деталі дивіться у сюжеті "Першого Кабельного".

Засновник Ром-Арту вже близько трех років навчає дітей художньому мистецтву. Чоловік вирішив і надалі розвивати творчу на Закарпатті.

Пан Тиберій Йонаш, колись випускник Мукачівської художньої школи, закінчив Ужгородський коледж мистецтв. Чимало його полотень знаходиться у приватних колекціях різних країн світу. Своїм талантом чоловік ділиться з учнями, серед яких чимало ромських дітей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Я так підготовлюю їх, щоб вони змогли в любу академію поступити. І є такі діти, що зможуть через два роки поступити в любий коледж чи академію і вони думають про це. І я хочу підтримувати їх, тому що це важливо для ромської громади і для ромської нації, щоб вони мали спеціальність", - розповідає пан Йонаш.

Учні можуть створювати картини у будь якому жанрі. В середньому це діти від 8 до 14 років.

Зі слів керівника школи художника Тиберія Йонаша навчання дітей мистецтву, це сенс його життя. Його головна мета розкрити талант цих дітей, популіризувати ромську культуру, виводити її на новий рівень, допомогаючи в першу чергу талановитій молоді.

Нагадаємо, що у Тернополі директор "запечатала" школу від поліцейських: "Он, у нас - урок!"

Як повідомляв портал Знай.uа, маленький українець увірвався до Книги рекордів неймовірними здібностями: "Десять музичних інструментів"

Також портал Знай.uа писав, що хмельницьких школярів годують по-новому в розпал пандемії: "Лимонад з імбиру і побільше фруктів"