На Закарпатті до коронавірусу додалася і менінгококова інфекція. Вже в лікарнях регіону померло двоє дітей. Медики розповіли, що хвороба розвивалася стрімко і лікарі нічого не могли зробити. Також лікарі зазначили, що батьки звернулися за допомогою надто пізно. Обидва випадки смерті були зафіксовані в обласній лікарні Ужгорода.

Медики попередили, що максимальна увага суспільства зараз спрямована на коронавірус, але інші хвороби від цього не стали менш небезпечними. Менінгококова інфекція поширюється так само, як і коронавірус або грип – повітряно-крапельним шляхом.

В Ужгороді переносниками цієї інфекції є 2-8% населення. В Україні немає обов'язкової вакцинації проти цієї хвороби. Тому українці купують вакцини в приватних клініках або їдуть за кордон, щоб зробити щеплення.

Нагадавши, Знай писав, що в Україні фіксуються випадки зараження менінгітом. Заражются діти. Тільки в Сумах за останні кілька місяців зафіксовано 10 осіб з діагнозом менінгіт. Батьки почали панікувати. В одній зі шкіл, де з менінгітом були госпіталізовані двоє учнів, на заняття не прийшов цілий клас. Лікарі повідомляють, що діти перебувають у стані середньої тяжкості, їх планують перевести з реанімаційного відділення у звичайне.

Також Знай повідомляв, що менігіт являє собою інфекційне захворювання. Запальний процес захоплює мозкові оболонки, що призводить до небезпечних для життя людини станів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нещодавно Знай писав, що вакцинація від небезпечних захворювань необхідна не тільки дітям, а й дорослим. Медики рекомендують захистити себе, так як дитячі хвороби і не тільки в дорослому віці протікають важко і можуть викликати серйозні ускладнення.