Банани – це не просто смачний перекус, а джерело калію, магнію та гарного настрою. Але мало хто знає, що разом із цими тропічними ласощами ми можемо випадково занести в організм токсини.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТак, банани — не завжди безпечні.
Причина криється в тому, що майже всі плоди, перш ніж потрапити на полиці наших супермаркетів, проходять хімічну обробку. Це відбувається ще на плантаціях у тропіках, і, на жаль, не всі виробники дотримуються норм безпеки. Деякі використовують дешеві, токсичні пестициди, які буквально «всмоктуються» в плід.
Як розпізнати такі банани?
У них часто:
- ребриста, деформована форма
- занадто блискуча або липка шкірка
- тріщини, вм’ятини або потемніння
Крім того, вкрай рідко, але можливі випадки, коли серед бананів ховаються небажані «попутники». Один із найнебезпечніших – бразильський «банановий» павук, отрута якого може викликати серйозну реакцію. Ці павуки можуть відкладати яйця просто в тріщини на шкірці бананів.
Які банани безпечні та смачні?
Обирайте плоди:
- з рівномірною, матовою, трохи жорсткою шкіркою
- без плям, пошкоджень і слизу
- з яскраво-жовтим або злегка зеленкуватим кольором
- з гладкою, природною формою
Банани можуть бути джерелом енергії або проблем із шлунком — усе залежить від вашого вибору. Будьте уважні, і фруктова насолода не обернеться неприємним сюрпризом.
Напомним, что идеально подходит для смузи, но есть нюанс: почему не стоит добавлять банан в коктейли с ягодами.
Ранее мы сообщали, можно ли переесть бананов: диетологи объясняют какая дневная норма.