Банани – це не просто смачний перекус, а джерело калію, магнію та гарного настрою. Але мало хто знає, що разом із цими тропічними ласощами ми можемо випадково занести в організм токсини.

Так, банани — не завжди безпечні.

Банани, кадр з відео
Банани, кадр з відео

Причина криється в тому, що майже всі плоди, перш ніж потрапити на полиці наших супермаркетів, проходять хімічну обробку. Це відбувається ще на плантаціях у тропіках, і, на жаль, не всі виробники дотримуються норм безпеки. Деякі використовують дешеві, токсичні пестициди, які буквально «всмоктуються» в плід.

Як розпізнати такі банани?

У них часто:

Популярні новини зараз
Навіть вдома не сховаєшся від мобілізації: як ТЦК дістає ухилянтів у віддаленому режимі У школах викладатимуть новий предмет: такого ще освітяни не бачили Мобілізовані масово йдуть в СЗЧ: військовий назвав справжні цифри та причини Порятунок у літні дні: як охолодити житло у спеку без кондиціонера та вентилятора
Показати ще
  • ребриста, деформована форма
  • занадто блискуча або липка шкірка
  • тріщини, вм’ятини або потемніння

Крім того, вкрай рідко, але можливі випадки, коли серед бананів ховаються небажані «попутники». Один із найнебезпечніших – бразильський «банановий» павук, отрута якого може викликати серйозну реакцію. Ці павуки можуть відкладати яйця просто в тріщини на шкірці бананів.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

Які банани безпечні та смачні?

Обирайте плоди:

  • з рівномірною, матовою, трохи жорсткою шкіркою
  • без плям, пошкоджень і слизу
  • з яскраво-жовтим або злегка зеленкуватим кольором
  • з гладкою, природною формою

Банани можуть бути джерелом енергії або проблем із шлунком — усе залежить від вашого вибору. Будьте уважні, і фруктова насолода не обернеться неприємним сюрпризом.

Напомним, что идеально подходит для смузи, но есть нюанс: почему не стоит добавлять банан в коктейли с ягодами.

Ранее мы сообщали, можно ли переесть бананов: диетологи объясняют какая дневная норма.