У мобільному додатку Резерв+, розробленому Міністерством оборони України, незабаром з'являться нові функції, які дозволять користувачам оновлювати свої дані та отримувати відстрочки від призову. Цей крок покликаний спростити взаємодію громадян із державними органами та замінити необхідність офлайн-візитів до ТЦК.

Про це 20 жовтня повідомила заступник Міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Однією з найбільш затребуваних функцій, які з'являться в додатку, є можливість повторного оновлення даних. За словами Черногоренко, користувачі зможуть самостійно змінювати контактну інформацію, номер телефону та місце проживання. Це допоможе зробити процес взаємодії між державою і громадянами більш прозорим та ефективним.

Чоловік, який завантажує "Резерв+"
Чоловік, який завантажує "Резерв+"

Ще однією важливою функцією, яка стане доступною в Резерв+, є можливість отримання відстрочки від призову. Це нововведення стосується багатодітних батьків, студентів денної форми навчання, аспірантів та людей з інвалідністю. Черногоренко зазначила, що ця функція була найбільш запитуваною серед користувачів додатку.

Популярні новини зараз
Син голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи активно намагається вивести нажите із країни Перші снігопади: українців попередили про погоду Опалення буде гіршим: українцям краще зробити це швидше Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка
Показати ще

Команда Міноборони прагне зробити Резерв+ цифровим аналогом ТЦК. Це означає, що користувачі зможуть самі обирати, як взаємодіяти з державними органами: офлайн через візити до ТЦК або онлайн через мобільний додаток. Нова послуга вже проходить тестування і незабаром стане доступною для всіх.

Одна з ключових переваг нових функцій — це можливість пролонгації відстрочки кожні три місяці. Користувачі зможуть легко подавати заявки на відстрочку онлайн, не виходячи з дому. Ця послуга буде циклічною і дозволить військовозобов'язаним громадянам зекономити час та уникнути черг у ТЦК.

Нагадаємо, новий формат сповіщень від ТЦК: де може чекати сюрприз

Раніше ми розповідали, що ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки

Також, будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років