ТЦК почали анулювати відстрочки від мобілізації, видані через корупції. Тепер, якщо відстрочка або "білий квиток" були отримані за хабар, їх можуть анулювати після затримання організаторів.

Яскравий приклад — скасування відстрочок для 225 осіб, які користувалися "студентською схемою" в Ужгороді після затримання ректора університету. Також СБУ та Нацполіція викрили три корупційні схеми ухилення від мобілізації, які працювали в Києві, Черкасах і Закарпатті.

Студенти ВНЗ. Фото: facebook
Студенти ВНЗ. Фото: facebook

У Закарпатті було затримано ректора й проректора університету, які "зараховували" ухилянтів без вступних іспитів для оформлення відстрочки. На Київщині викрито заступника директора коледжу, який допомагав оформляти студентів заднім числом, надаючи їм право на відстрочку. У Черкасах трьох членів військово-лікарської комісії викрили на продажу фальшивих медичних висновків про непридатність до служби.

Студенти. Фото: youtube
Студенти. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Ухилянтам дадуть три дні: наслідки будуть важкими Відстрочку скасують: кого зі студентів можуть мобілізувати В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн Жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати тільки добровільно
Показати ще

Усі учасники цих схем отримали підозри за статтями Кримінального кодексу- зловживання впливом і перешкоджання законній діяльності ЗСУ. Їм загрожує до 8 років ув’язнення.

В'язниця / фото: Pixabay
В'язниця / фото: Pixabay

Однак варто пам'ятати, що ТЦК лише виконують свою роботу. Якби росія не почала війну, не було б потреби у повістках. Єдиним ворогом України є росія. Наша армія ретельно готується, перш ніж йти на фронт, на відміну від росіян, яких кидають у бій без підготовки. Вони не сприймають українців як рівних і прийшли нас знищувати. Україна бореться за своє існування.

Раніше ми повідомляли, ТЦК запропонувало альтернативу тим, хто не хоче йти на нуль.

Кого не призвуть до армії восени- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, мобілізація без ТЦК.