До кінця жовтня українцям не варто очікувати снігових опадів, але вже на початку листопада ситуація може змінитися. За прогнозами синоптиків, утвориться циклон, який принесе дощі, місцями з мокрим снігом.

За словами синоптиків, на початку листопада над Україною утвориться циклон, який може спричинити опади у вигляді дощу, а місцями навіть мокрого снігу. Однак про стабільний сніговий покрив, що триматиметься довго, мова поки що не йде. До кінця жовтня в Україні прогнозують суху погоду без значних опадів.

«У найближчій синоптичній перспективі до кінця жовтня не очікується жодних значних опадів. Проте на початку листопада можливі дощі з мокрим снігом», – зазначають синоптики.

мокрий сніг, фото: pxhere
мокрий сніг, фото: pxhere

За спостереженнями метеорологів, унаслідок глобальних кліматичних змін холодні періоди стають коротшими. Восени похолодання часто настає із запізненням, і середньомісячні температури більшість останніх років були вищими за кліматичну норму.

Популярні новини зараз
Військові обурені заявою Порошенка про начебто оборону ним Києва: «Має вибачатись перед сім’ями загиблих!» Українцям дозволили отримати новий тариф на світло: з такою ціною платіжки скоротяться на 50% Тисяча гривень на дорозі не валяється: пенсіонери можуть подати заяву та підняти собі виплати За опалення платитимемо менше: українці отримали добрі новини про комуналку перед холодами
Показати ще

«Останні роки демонструють тенденцію до зростання теплих періодів. Середньомісячні температури перевищують норму на 1,5-2 градуси. Однак це не виключає можливості коротких періодів сильних холодів», – пояснюють синоптики.

Погода взимку / фото: depositphotos
Погода взимку / фото: depositphotos

Хоча загальна тенденція вказує на потепління, листопад і грудень можуть бути близькими до кліматичної норми. Це означає, що снігопади й періоди похолодання можливі, але їхня тривалість, швидше за все, буде коротшою, ніж зазвичай.

«Ми живемо в сезонній країні, і арктичні повітряні маси все ще можуть впливати на наш клімат, проте їхній вплив скорочується», – зазначають метеорологи.

Отже, поки сніг залишається в прогнозах на листопад, українцям варто очікувати його вже ближче до зими, але перед цим країну накриють дощі, які можуть супроводжуватися короткочасним мокрим снігом.

Нагадаємо, нічні заморозки накриють Україну: коли чекати на потепління до +17°С

Раніше ми розповідали, що зима може бути м'якшою, ніж очікували: синоптики прогнозують несподівано теплі дні

Також, клімат Землі повертається на доісторичний рівень: що буде з людством - науковці