Попри те, що на світовому ринку ціни на нафту зростають вже другий тиждень поспіль, вартість бензину на українських АЗС поки залишається стабільною. Це зумовлено наявністю великих запасів пального та зниженим попитом.

Експерти прогнозують, що на ринку не передбачається різкого стрибка цін у найближчий час. Засновник групи компаній "Прайм" Дмитро Льоушкін пояснює, що трейдери наразі утримують запаси пального на високому рівні, а комерційне споживання впало на 10-15% порівняно з минулим роком. Це дозволяє стримувати ціни на бензин і дизельне пальне.

Ціни на пальне. Фото: скрін youtube
Ціни на пальне. Фото: скрін youtube

Також Льоушкін зазначає, що підвищення вартості нафти поки що не вплинуло на ціни, адже нафта марки Brent ще не закріпилася на рівні 80 доларів за барель. Тому наразі українським водіям не варто очікувати значного здорожчання пального на заправках.

Заправка автомобіля на АЗС
Заправка автомобіля на АЗС

Популярні новини зараз
Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн
Показати ще

Однак експерт наголосив, що ситуація може змінитися під впливом непередбачуваних подій. Наприклад, ескалація конфлікту на Близькому Сході або вибори в США можуть вплинути на світовий ринок нафти, що, у свою чергу, відобразиться і на українських АЗС.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Наразі експерти сходяться на думці, що цього тижня ціни на бензин залишаться стабільними. Можливі лише незначні коригування на заправках невеликих мереж.

Згідно з даними Консалтингової групи "А-95", станом на 15 жовтня бензин марки А-95 в середньому коштує 56,59 грн/л. Ця ціна залишається незмінною з 10 жовтня.

Великі мережі заправок пропонують бензин у діапазоні 52,99-60,99 грн/л. Найвищі ціни зафіксовані на заправках SOCAR – 60,99 грн/л.

В інших великих мережах ціни такі:

  • WOG, ОККО – 59,99 грн/л;
  • Shell – 59,34 грн/л.

Найдешевше бензин продається в мережі "Маркет" – 52,99 грн/л, а також у мережі "Фактор" – 53 грн/л.

Тож, хоча ситуація на світовому ринку нафти може вносити свої корективи, наразі ціни на бензин в Україні залишаються стабільними, і водіям поки що немає причин для хвилювання щодо різкого підвищення вартості пального.

Раніше ми повідомляли, ціни на автогаз в Україні.

На яких АЗС найнижчі ціни й де заправлятися найдорожче- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, нові акцизи вдарили по якості пального.