Вибрати бажану військову частину та бригаду після отримання повістки можливо, але існують певні "підводні камені". Про це розповів юрист Дмитро Франчук у коментарі виданню "РБК-Україна".

ТЦК розподіляє мобілізованих на свій розсуд, а добровольці, які підписали контракт із ЗСУ, можуть обрати підрозділ для служби.

Вручення повістки. Фото: скрін youtube
Вручення повістки. Фото: скрін youtube

Юрист наголошує, що немає однозначної відповіді, чи можна служити за контрактом після отримання повістки. Теоретично така можливість існує, але практично можуть виникнути труднощі.

Закон не забороняє мобілізованим підписувати контракт, але ТЦК має право відмовити військовозобов'язаному у цьому. Тобто остаточне рішення прийматиме військкомат, враховуючи потреби ЗСУ, військово-облікову спеціальність та інші фактори.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 7-13 жовтня для всіх знаків Зодіаку: тотальна удача Стрільців, крах Дів і клопіт Тельців Мобілізацію хочуть суттєво "омолодити": ТЦК зацікавлять юні хлопці На 1000 грн дорожче: тепловики визначились із тарифом для населення Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Юрист радить дотримуватись алгоритму, якщо вручили повістку і є бажання укласти контракт:

  • звернутися до ТЦК за місцем реєстрації;
  • подати заяву про підписання контракту;
  • надати ТЦК усі необхідні документи, пройти ВЛК;
  • чекати на рішення ТЦК.

"Важливо розуміти, що процес може зайняти деякий час, немає гарантії, що ТЦК та СП погодяться", - зазначив юрист.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чоловіків із відстрочкою закликали готуватися до мобілізації: "Пройти кожному".

Також наш портал інформував, чоловікам дали 14 днів, щоб з'явитися до ТЦК: хто не встигне – розшук та штрафи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, штраф від ТЦК можуть скасувати: які помилки військкоматів йдуть на користь українцям.