Військовозобов'язані українці можуть самостійно вибрати частину для проходження служби у тилу. Така альтернатива доступна лише тим, хто не чекає на повістку і добровільно вступає до лав ЗСУ, підписуючи контракт.

Про переваги контрактної служби в армії розповів начальник відділу рекрутингу та комплектування Закарпатського ОТЦК та СП Сергій Шахлевіч, повідомляє Mukachevo.net.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Військовослужбовець заявив, що громадяни, які не чекають повістки, мають певну перевагу, адже можуть самі обрати частину та військову спеціальність.

"Ті, хто не чекає повістки, самі можуть обирати військову частину (в/ч), яка подобається. Військова служба за мобілізацією, де є державний розподіл, такого запропонувати не може", - пояснив Сергій Шахлевіч.

Популярні новини зараз
Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу Супермаркети порадували обвалом цін майже на 30%: що подешевшало Реформа ТЦК не скасує примусову мобілізацію: українців і далі пакуватимуть в бусики Школярам переписали навчальну програму: як зміняться уроки у 5–7 класах
Показати ще

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Також військовослужбовець ТЦК наголосив, що українці, які вступають до армії за контрактом, можуть служити у тилових частинах чи частинах спеціального транспорту. Тобто, якщо людина не впевнена, що зможе принести користь на "нулі", але має інші навички, наприклад, добре ремонтує техніку, підписання контракту буде правильним вибором.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться йти до ТЦК: військкомати пояснили, що не вдасться зробити через родичів чи адвоката.

Також наш портал інформував, українцям видають недійсні довідки ВЛК: як не потрапити під мобілізацію через помилки лікарів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, мобілізація в Україні "застопорилася": депутати пропонують знизити призовний вік.