Кабінет Міністрів України вніс нові зміни до правил надання послуг поштового зв’язку, які стосуються доставки та вручення повісток від ТЦК. Згідно з новими правилами, рекомендовані листи, що мають позначку «Повістка ТЦК», тепер будуть доставлятися виключно особисто адресату.

Це означає, що працівники пошти повинні вручити такі листи тільки людині, яка їх отримує, і не можуть залишати їх іншим особам. Якщо поштар прийде за місцем проживання, а адресат буде відсутній, тоді працівник пошти залишить повідомлення у поштовій скриньц. Про це пише Главком.

Біля поштової скриньки - фото з відкритих джерел
Біля поштової скриньки - фото з відкритих джерел

Крім того, він може повідомити отримувача телефоном про наявність важливого листа. Якщо після трьох робочих днів адресат не прийде для отримання листа, працівник пошти поставить позначку «адресат відсутній за зазначеною адресою», і цей лист повернеться до відправника.

Ці зміни поширюються не тільки на повістки від ТЦК, але й на судові повістки, які також підлягають особистому врученню. Це означає, що як судові повістки, так і повістки для призову на військову службу мають доставлятися лише в руки адресатам.

Популярні новини зараз
Міносвіти підтримало нові правила для учнів: що заборонять у школах Школярі будуть вдома довше: скільки триватимуть зимові канікули Мінекономіки готує нові правила бронювання працівників: що зміниться до листопада По всій країні пройшли масові "облави" ТЦК: концерти, заклади, мажорні ресторани
Показати ще

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Рішення про ці зміни було ухвалене на фоні необхідності покращити процес мобілізації та актуалізації даних військовозобов'язаних. Наразі Міністерство оборони України вже сформувало 70 тисяч повісток, які планується надіслати через «Укрпошту».

Крім того, Міноборони розробило новий законопроєкт, який дозволяє українцям призовного віку ставати на військовий облік онлайн. Ця процедура здійснюватиметься за допомогою електронної ідентифікації.

ЗСУ, фото: Міноборони
ЗСУ, фото: Міноборони

Новий законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» був схвалений на засіданні Кабінету Міністрів. Він передбачає спрощення процесу взяття на військовий облік і медичний огляд призовників.

Окрім цього, уряд виділив 71 мільйон 820 тисяч гривень на централізований друк повісток. За ці кошти до кінця року планується надрукувати 900 тисяч повісток для військовозобов'язаних.

Нагадаємо, непорозумінь з ТЦК має стати менше: які правила посилять контроль

Раніше ми писали про те, що чи можна вибрати місце для служби після вручення повістки: юрист розкрив "підводні камені"

Крім того, Знай.ua повідомляв, відмова від бойової повістки: українців застерегли від суворих наслідків