У вівторок, 8 жовтня, Верховна Рада України зробила важливу справу, ухваливши зміни до законопроєкту №11407, який стосується соціального та правового захисту військовослужбовців та їхніх сімей. За нововведення проголосували 301 депутат, і це справді хороша новина.

Тепер військові отримають право самим вирішувати, хто отримуватиме їх грошові виплати, якщо вони раптом пропадуть безвісти чи опиняться у полоні. Це рішення озвучила Ірина Геращенко, співголова фракції "Європейська солідарність".

Військові, фото: ЗСУ
Військові, фото: ЗСУ

За новими правилами, якщо з військовослужбовцем щось трапиться, його гроші зможуть отримувати дружина чи чоловік, законні представники дітей, батьки, а також діти з інвалідністю незалежно від віку. Це дуже важливо, адже такі виплати допоможуть підтримати сім'ї у лихоліття.

Але є деякі обмеження. Наприклад, якщо батьки захисника позбавлені батьківських прав і не відновлено, то виплат вони не отримають. Також гроші не виплачуватимуть, якщо представник дитини з інвалідністю отримує аліменти від військовослужбовця.

Популярні новини зараз
Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем Податок на пенсії: українцям зробили важливе оголошення Осінні канікули під загрозою: школярі відпочиватимуть за новими графіками Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін
Показати ще

військові, фото mil.gov.ua
військові, фото mil.gov.ua

Важливо відзначити, що вся сума виплат ділиться порівну між одержувачами, а загальна сума не перевищить 50% від грошового забезпечення після всіх необхідних відрахувань.

Але ця система має й свої мінуси: військовослужбовці, які добровільно здалися в полон, дезертували або самовільно залишили свої частини, не зможуть скористатися цими нововведеннями.

Нагадаємо, українські пенсіонери отримають надбавку до пенсії: кому пощастить вже цього місяця

Раніше ми писали про те, що ПриватБанк повертатиме гроші за оплати карткою в інтернет-магазинах

Крім того, Знай.ua повідомляв, що українці можуть користуватися безкоштовним транспортом: одна з європейських країн зробила поблажку