Українські пенсіонери певного віку можуть отримувати додаткові виплати до пенсії, якщо їхні пенсії не перевищують 10 340,35 гривень. Доплати нараховуються з конкретного дня народження, тому якщо пенсіонер святкує день народження в середині місяця, за перший місяць доплата буде частковою, а з наступного — у повному обсязі.

Наприклад, якщо пенсіонеру виповнилося 70 років 6 вересня, і він отримує пенсію 17 числа, то у вересні він отримає свою звичайну пенсію з урахуванням доплати лише з дня досягнення 70-річчя — з 6 вересня. Повну доплату в розмірі 300 гривень пенсіонер отримає вже у жовтні, повідомляють в UAINFO.org.

пенсіонер, скріншот з відео
пенсіонер, скріншот з відео

Окрім цього, для українців, яким понад 80 років, передбачена доплата в розмірі 500 гривень з 1 квітня 2020 року. Завдяки індексації, проведеній у 2022 році, ця сума зросла до 570 гривень.

Також з 1 жовтня 2021 року пенсіонерам віком від 75 років була встановлена доплата в розмірі 400 гривень, яка після індексації у березні збільшилася до 456 гривень.

Популярні новини зараз
Школярів можуть відправити на дистанційку: у Міносвіти назвали умову Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін Дорогоцінна картопля: чому ціни б'ють рекорди та коли вигідно робити закупи на зиму Пенсію заморозять: стареньких застерегли від накопичення грошей
Показати ще

Проте, важливо зазначити, що під час останньої індексації пенсій у березні 2023 року ці вікові доплати не переглядалися і залишилися на тому ж рівні, що й раніше.

Індексація пенсій, скріншот: Youtube
Індексація пенсій, скріншот: Youtube

Таким чином, для пенсіонерів старших вікових груп передбачені додаткові кошти, що покликані поліпшити їхнє фінансове становище. Але сума доплати залежить не лише від віку, а й від загального розміру пенсії.

Нагадаємо, пенсія на картку "Ощадбанку" не прийде: можуть бути проблеми з виплатами

Раніше ми писали про те, що нові правила субсидій: хто залишиться без допомоги

Крім того, Знай.ua повідомляв, пенсії по-новому: як буде працювати солідарна система в Україні