Згідно з чинними умовами військового стану та загальної мобілізації в Україні, особи, які підлягають призову на військову службу, повинні регулярно оновлювати свої дані у військовому обліку та інформувати ТЦК та СП про важливі зміни в особистих обставинах. Проте не всі зміни вимагають обов'язкового повідомлення.

Військові. Фото з відкритих джерел
Військові. Фото з відкритих джерел

Зокрема, військовозобов’язані зобов’язані інформувати ТЦК про:

  • зміни у сімейному статусі, такі як одруження чи розлучення;
  • переїзд або зміну адреси проживання;
  • оновлення контактних даних, зокрема телефонів і електронної пошти;
  • отримання нової освіти або кваліфікації;
  • зміну місця роботи;
  • зміни в стані здоров’я, такі як наявність нової інвалідності чи зміна групи.

Невиконання цих вимог може призвести до адміністративних штрафів від 17 000 до 25 500 гривень відповідно до статті 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ці покарання жорстко дотримуються під час воєнного стану.

Штрафи. Фото: politeka
Штрафи. Фото: politeka

Популярні новини зараз
Похолодання, вітер та мокрий сніг: до України із запізненням мчить романтичний жовтень ТЦК отримає нові повноваження: зобов'яжуть приймати документ Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії Осінні канікули під загрозою: школярі відпочиватимуть за новими графіками
Показати ще

Водночас юрист Юрій Айвазян зазначає, що не всі зміни потребують сповіщення. Наприклад, про купівлю майна чи нерухомості повідомляти ТЦК не потрібно, оскільки це не пов’язано з військовим обліком і не є необхідною інформацією для військових записів.

Нагадаємо, правила мобілізації змінюються: до ТЦК підуть 17-річні юнаки

Раніше ми писали про те, що чоловіків із відстрочкою закликали готуватися до мобілізації: "Пройти кожному"

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Мінімалка" в Україні не дотягує до витрат навіть на одного в'язня: звичайні громадяни можуть зачекати