Борщовий набір дорожчає: що чекає покупців восени 2024

Борщовий набір, скріншот з відео
Борщовий набір, скріншот з відео

Осінь — чудовий час для сезонних овочів, і на ринках та в магазинах Дніпра вже можна знайти все необхідне для приготування улюбленого борщу. Йдеться про так званий "борщовий набір", який в 2024 році коштуватиме приблизно 140 гривень, якщо готувати на п'ятилітрову каструлю. Майже всі продукти, які входять до борщового набору, подорожчали на 36% у порівнянні з минулим роком. Продавці попереджають, що це не межа, і ціни можуть зрости ще більше в найближчі місяці.

Пенсіонерам доплатять солідні гроші: надбавки приходитимуть три місяці

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне
Показати ще

Українські пенсіонери, які проживають у зонах активних бойових дій і отримують низькі пенсії, можуть розраховувати на додаткову фінансову підтримку від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Цю допомогу продовжено до кінця 2024 року, що дає змогу тисячам пенсіонерів у складних життєвих обставинах отримувати додаткові виплати для підтримки свого життя. Це рішення ухвалено для того, щоб допомогти найвразливішим верствам населення, зокрема тим, хто отримує найменші пенсії і проживає на територіях з активними або потенційними бойовими діями.

Фанати шоковані - виглядає на 20 років молодшою: Оля Полякова кардинально змінила імідж

Оля Полякова, кадри з відео
Оля Полякова, кадри з відео

Оля Полякова приголомшила своїх прихильників радикальною зміною іміджу. Співачка вирішила позбутися свого звичного довгого білявого волосся і підстриглася під каре. До того ж, вона змінила відтінок волосся на пшеничний і зробила стильну хвилясту укладку. Багато хто зазначив, що така стрижка не лише підходить їй, але й робить її візуально значно молодшою. Деякі прихильники припустили, що новий стиль "віднімає" у зірки аж 20 років.

Можливостей менше, вимог більше: Польща змінює правила для українців

Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube
Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube

У Польщі планують запровадити обмеження на кількість іноземних студентів у вищих навчальних закладах. Деякі університети зможуть приймати лише до 50% іноземців, що обмежить можливості для міжнародної освіти та культурного обміну. Крім того, іноземцям дозволять навчатися тільки в академічних університетах, а професійно-технічні училища не зможуть приймати студентів з-за кордону, за винятком учасників програм обміну, як-от Erasmus. Причиною таких змін стала підозра, що деякі іноземці використовували польські університети для отримання віз з незаконною метою.

Мають зробити обов'язково: як за законом ТЦК та поліція повинні затримувати ухилянтів

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки почали частіше звертатися до поліції з проханням затримати чоловіків, які ухиляються від проходження служби. Однак постає питання: чи мають працівники ТЦК законне право самостійно затримувати військовозобов'язаних, і як це затримання має відбуватися відповідно до законодавства? Згідно з роз’ясненням адвоката Романа Сімутіна, працівники ТЦК не мають права самостійно затримувати або примусово доставляти громадян до центру комплектування, якщо з ними не присутній поліцейський. Це важливий момент, який часто ігнорується у суспільних дискусіях.