На окупованих територіях України відбуваються серйозні проблеми із зарплатами. Комунальників в окупації буквально змушують відмовлятися від боргів із виплат. Тобто людям, які місяцями не отримували своїх грошей, пропонують просто забути про ці борги.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС). За їхніми даними, особливо ситуація загострилася у Запорізькій області, де керівники комунальних підприємств, такі як «Горліфт» та «Бердянськвода» у Бердянську, отримали вказівку від окупаційної влади збирати із працівників заяви, що ті не претендують на свою заробітну плату.

Керівники, які пішли на співпрацю із ворогом, з радістю підтримують цю практику.

комунальники
комунальники

Багато працівників просто звільняються, бо ситуація стала нестерпною. І це ускладнює вже існуючу проблему з нестачею співробітників – комунальні підприємства на окупованих територіях і так страждають від кадрового дефіциту.

Популярні новини зараз
Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням Українці матимуть інтернет у відключення світла лише за однієї умови: "Якщо у них є..." Терміново зверніться за субсидією: українцям зробили важливе оголошення
Показати ще

Крім того ЦНС нагадує, що колаборанти також не можуть налагодити роботу громадського транспорту в окупованому Донецьку. Зараз на маршрути виходить лише третина автобусів, тролейбусів та трамваїв, бо не вистачає водіїв – багатьох мобілізували до армії Росії.

Нагадаємо, водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи

Раніше ми писали про те, що росіяни доводять українців до відчаю на окупованих територіях.

Крім того, Знай.ua повідомляв, тренер з Мелітополя за гроші відправляє українських дітей у воєнізовані гуртки: "добровільно" змушує